donderdag 20 december 2007

Toyota Spacepotatoe

Stress stress stress! Jeetje wat hebben wij een stress zeg!
Gewoon nergens een gaatje kunnen vinden om te internetten...

Maar hier weer even een korte update, al kunnen we het niet al te lang maken, want we moeten nog een slaapplek vinden en voorbereidingen treffen voor onze eerste officiele New Zealand hike!

Ook al zitten we al meer dan vier weken in NZ, we wilden jullie tochnog even wat laatste shots uit Australie laten zien.


Onze mansion de laatste twee weken in Aussie! Samen met Vanya de tuinman twee weken lang binnen kaartspelletjes gespeeld ivm met regen en mist. Gelukkig het laatste weekend nog wat blauwe lucht gezien!




























En dan: Nieuw Zeeland!!!
Eerste doel: vier wielen regelen...


Vele vele barrels en andere busjes later uiteindelijk voor een prikkie een mooi wagentje gevonden! Al was ie in erg ranzige staat: vies, geen warrant (APK) of registration, ramen die niet dicht konden, deuren (en hetcontact!) die met een schroevendraaier te bedienen zijn, etc etc!

Gelukkig hadden we de beschikking over de werkplaats van Henk (en Sue). Een oude klasgenoot van Mo's vader die 35 jr geleden naar NZ is verhuisd.


Hier begon de grote beurt. Bijna een week later was de volledige transformatie van onze spacepotatoe een feit! Check de "voor" en "na" foto's!!!























Aan het werk in de achtertuin van Henk en Sue....

















































Allemaal heel leuk gedesigned natuurlijk, maar in de praktijk ziet dat er dus zo uit...













Toen konden we eindelijk op pad richting de Coromandel Peninsula.














Een Engels setje ontmoet en op de uiterte top van het schiereiland een paar supermooie kampeerplekjes gevonden...














In plaats van wat aanklooien met een handlijntje, dachten we in NZ maar te moeten gaan investeren in een "echte" hengel. Goede investering bleek: tweede visdag een dikke Kawahai gevangen (soort Australian Salmon). Met z'n vieren uitgebreid van gedineerd!

Inmiddels hebben we twee hengels! Allebei een eigen...














Na een paar kampeerdagen, een wwoofplek gebeld. Blijft toch kriebelen om de handen uit de mouwen te steken...

We gingen naar een 30jaar oude hippe-commune, die inmiddels redelijk leeggelopen is (ze zoeken jongelui met kinderen!! Voor $8000 ben je mede-eigenaar van 700hectare native bush, een prive-waterval én mag je je eigen huis bouwen!).


Het uitzicht van bovenop de waterval over een van de valleien van Karuna Falls Community.




















Colleen, voor wie we gaan wwoofen woont hier al 28jr, en heeft een grote moestuin waar we elke dag verse groenten en fruit uit eten. Ze is een cottage aan het bouwen waar wij haar natuurlijk een handje bij gaan helpen!














Het kleine huisje heeft slechts 1 kamer en er was nog geen opbergruimte. Uit oud hout dat Colleen in de jaren heeft verzameld en wat MDF ontwerpen we een lange kast met schuifdeuren (insiders zien misschien wel waar de inspiratie vandaan kwam...)













Ook voor de buitenkeuken die onder de veranda komt was nog een rat- en muisvrije pantry nodig. Volledig uit afvalhout...




















Wij sliepen in het communityhouse van Karuna. Het gevoel van vergane glorie kwam soms wel boven, al hebben we ons (vooral door Colleen) enorm goed gevoeld.